2025.11.01. - Marianna

Tüzes csirkeszárnyak

Tüzes csirkeszárnyak
Tüzes csirkeszárnyakEhhez a recepthez a csirkeszárnynak csak egy részére lesz szükség, ezért távolítsuk el a szárnyakról a szárnyvégeket. (ne dobjuk ki, levesbe tökéletesen felhasználható.) A szárnytöveket ízesítsük sóval és borssal, majd kiolajozott tepsibe téve süssük őket elő sütőben kb. 45 percig. Ha kész, forrósítsunk egy serpenyőben olajat, majd süssük ropogósra a szárnyakat. A chiliszószt hígítsuk kevés vízzel, majd öntsük az adagszámnak megfelelő tálkákba. Tálaljuk a csirkeszárnyakat a chiliszósszal együtt.
Hozzávalók:

- 1 kg csirkeszárny
- 300 ml chiliszósz
- 5 dl napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- fekete bors ízlés szerint