2025.11.01. - Marianna

Csavart cukorbotok

Csavart cukorbotok
Csavart cukorbotokA hozzávalókat gyúrjuk össze, majd pihentessük a hűtőben fél óráig. A piros tésztához adjunk élelmiszer színezéket még az összegyúrás előtt a kívánt szín eléréséhez. Barna tésztát kakaópor hozzáadásával kapunk, ekkor a kakaópor mennyiségével kevesebb lisztet adjunk a tésztához. Hűtés után a különböző színű tésztákból hosszú zsinórokat sodrunk, majd kettőt-kettőt összefonunk és méretre vágunk. 180 fokon süssük kb. 15 percig, de közben figyeljük, mert két sütő sem süt egyformán. Egyszerű, de nagyszerű sütemény!
Hozzávalók:

- 40 dkg finomliszt
- fél teáskanál só
- 1 teáskanál sütőpor
- 23 dkg puha vaj
- 20 dkg porcukor
- 2 tojás
- 2 teáskanál vaníliás cukor