2024.04.19. - Emma

Sült-töltött padlizsán

Sült-töltött padlizsán
Sült-töltött padlizsánA padlizsánt félbevágjuk, kivágjuk a közepüket, majd kis talpat vágunk nekik. Serpenyőben kissé megpirítjuk őket. A kivágott padlizsánbelsőt felkockázzuk, és egy tálba tesszük. A cukkinit is felaprítjuk, és a padlizsánbélhez adjuk. A lilahagymát felaprítjuk, kevés olívaolajon megpirítjuk. A húst a pirított hagymára tesszük, megpirítjuk rajta. Sózzuk, őrölt fehérborssal ízlés szerint fűszerezzük. Hozzáadjuk a zöldségeket, a fokhagymát is. Ízlés szerint utánízesítjük, sózzuk, borsozzuk. Egy púpozott evőkanál liszttel összekeverjük, rápirítunk, főzőtejszínnel felöntjük


bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Betöltjük a fél padlizsánokat a töltelékkel. Bacont terítünk rájuk. Paradicsomot szeletelünk a tetejükre. Szeletelt füstölt mozzarellával beterítjük. 200 C-on légkeverés nélkül sütjük, kb. 50 percen át.

Hozzávalók:

1 db padlizsán (nyers)
0.5 db cukkini
2 evőkanál olívaolaj
0.5 fej hagyma - lila
2 gerezd fokhagyma
300 g marhahús (darált)
1 púpozott teáskanál búzaliszt
1 db paradicsom (nagyobb)
6 szelet sajt - mozzarella (füstölt)

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!