2025.10.31. - Farkas

Pudingos almaleves

Pudingos almaleves
Pudingos almalevesAz almákat meghámozzuk, és falatnyi kockákra daraboljuk. Az almadarabokat megmossuk, fazékba tesszük és felöntjük 1 l vízzel. Elkezdjük főzni és rakunk bele egy csipetnyi sót, 3-4 ek cukrot és 1 tk fahéjat. Amikor az alma megpuhult, akkor behabarjuk a levest. Ehhez 1 dl vízben elkeverünk 1 cs vaníliás pudingport, majd hozzáöntünk 2 dl tejet és csomómentesre keverjük. Ezután folyamatos kevergetés mellett a leveshez öntjük. Újra felforraljuk, majd lefedve hűlni hagyjuk. Tálalás előtt újra átkeverjük és ha szükséges, akkor cukorral, őrölt fahéjjal, esetleg citromlével ízesítjük.
Hozzávalók:

- 50 dkg alma
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 ek cukor
- 2 dl tej
- fahéj ízlés szerint
- 1 csipet só
- pár csepp citromlé