2025.11.02. - Achilles

Kelbimbó leves

Kelbimbó leves
Kelbimbó levesA répát-zöldséget megtisztítjuk, felkarikázzuk, a hagymát apróra vágjuk, a kelbimbót alaposan megmossuk, megtisztítjuk, a petrezselyem zöldet felaprítjuk. Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, adunk hozzá 1 teáskanálőrölt pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk. Kb. 1 liter vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a zöldségeket majd a kelbimbót is. Ha szükséges, adhatunk még hozzá vizet. Ha puhára főttek benne a zöldségek, a petrezselymet hozzáadjuk, és forralunk rajta egyet. A végén ízlés szerint tejszín is önthető hozzá.
Hozzávalók:

- 300 g kelbimbó
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér - fehérrépa
- 2 evőkanál étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál petrezselyemzöld
- só
- feketebors (őrölt)
- fűszerpaprika
- 1 víz