
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tésztát 2 részre osztjuk, és gáztepsi méretű téglalapokat nyújtunk belőle. A tölteléket kb. 1 cm vastagságban eloszlatjuk a tészta teljes felületén, majd óvatosan feltekerjük. A két rudat a tepsibe helyezzük, figyelve arra, hogy sütés közben még kelnek. A bejglik tetejét megkenjük az 1 tojás sárgájával, amihez 1 kanál tejet is keverhetünk, hogy még szebb színe legyen. 200 fokos sütőben kb. 50 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Hozzávalók: (2 rúdhoz)
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 5 dkg por cukor
- 2+1 tojás sárgája
- 2 dl tej
- 2 dkg élesztő
- csipet só
- reszelt ciromhéj ízlés szerint
A töltelékhez:
- 25 dkg darált dió
- 25 dkg darált mák
- 20 dkg kristály cukor
- 2 dl tej
- 10 dkg mazsola
- 1 csomag vaníliás cukor
- reszelt ciromhéj ízlés szerint
