2025.10.31. - Farkas

Töltött padlizsán

Töltött padlizsán
Töltött padlizsánA padlizsánokat félbevágjuk, a belsejüket kikaparjuk. A padlizsáncsónakokat bekenjük olívaolajjal, majd 200 fokos sütőbe tesszük 10 percre. Ezalatt kevés olajon megfonnyasztjuk a felaprított a hagymát és gombát. Beletesszük a felkockázott padlizsánt és a kapribogyót, és pár percig kevergetjük. Megszórjuk a liszttel, majd hozzáadjuk a tejszínt, és lassú tűzön pár percig sütjük. A masszát az elősütött padlizsánokba kanalazzuk, majd meghintjük bőven reszelt sajttal. Végül 200 fokos sütőben 15 percre alatt készre sütjük.
Hozzávalók:

- 2 padlizsán
- 30 dkg gomba
- 1 fej hagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl tejszín
- 1-2 kanál olívabogyó
- só
- bors
- 15 dkg reszelt sajt
- olaj