2025.10.31. - Farkas

Birsalma krémleves

Birsalma krémleves
Birsalma krémlevesElkészítés: A birsalmákat megmossuk majd meghámozzuk. Az almákat felkockázzuk, majd felöntjük az almákat annyi vízzel, amennyi teljesen ellepi. Ezután enyhén megsózzuk és hozzáadjuk a fűszereket, a citrom sárga héját, és feltesszük főni. Amikor már megpuhult az alma, hozzáöntjük a tejszínt (ami lehet főzőtejszín vagy kókusztejszín is), még hagyjuk addig amíg még egyszer felforr a leves, citromlével, cukorral vagy édesítővel ízlés szerint édesítjük. Télen forrón tálalhatjuk, nyáron jégbe hűtve, ki hogyan szereti.
Hozzávalók:

- 4 db birsalma
- fél citrom leve és héja
- 2 dl tejszín
- só
- cukor vagy édesítő
- csillagánizs
- szegfűszeg