2024.07.19. - Emília

Eper, banán és ananász a tavaszi fáradtság ellen

Eper, banán és ananász a tavaszi fáradtság ellen
Eper, banán és ananász a tavaszi fáradtság ellenA friss gyümölcsök kínálata egyre bõvül ahogy világszerte is nõ a napsütéses órák száma és árban is kedvezõbbek lesznek a gyümölcsök ezáltal. Így már jóval kedvezõbb áron is hozzájuthatunk, a már napsütésben érett gyümölcsökhöz, zöldségekhez. Ilyen az eper, a banán és az ananász. Az epernek magas a C vitamin tartalma, serkenti a vérkeringést, energetizál, fokozza az anyagcsere folyamatokat, fiatalító hatása van, és vértisztító hatásáról is ismeretes.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Banán:
A sav-bázis egyensúlyt szinten tartja. B6 vitamin, magnézium, és kálium tartalma által pedig szédülés, fáradtság esetén bátran lehet enni, ezenkívül szinten tartja a vérnyomást és a kötõszövetek egészségében is fontos szerepet kap.

Edzés elõtt és után is célszerû elfogyasztani, ugyanis magnézium tartalma által csökkenti az izomgörcsöket és energiát ad. Triptofán és tirozin tartalma miatt pedig segítséget nyújt a nyugodt és mély alváshoz.

Ananász
Tartalmaz kalciumot, káliumot, magnéziumot, foszfort, vasat, jódot és cinket. Az ananász erõsen lúgos, ezáltal helyreállítja az elsavasodott szervezet sav-bázis egyensúlyát. Stresszûzõ, nyugtatja az idegeket. Energetizál és méregtelenít niacin tartalma miatt, ezenkívül még zsírégetõ hatásáról ismeretes.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!