2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Répatorta

Répatorta
RépatortaMelegítsük elő a sütőt 200 fokra. Kenjük ki vajjal a tortaformánkat és szórjuk meg liszttel, vagy használjunk sütőpapírt. Tegyük a száraz hozzávalókat egy tálba, keverjük össze őket, majd amikor a liszt, szódabikarbóna, só és a fűszerek elvegyültek, tegyük hozzá a lereszelt sárgarépát és keverjük el. Egy másik tálban dolgozzuk össze a tojást, cukrot, barnacukrot és joghurtot. Óvatosan keverjük a masszához az olajat, majd az egész keveréket dolgozzuk össze a sárgarépás liszttel. Öntsük a tortaformánkba a tésztát, majd körülbelül 45 percet süssük magasabb hőfokon, végül 15-20 percet alacsony hőfokon.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Miután megsült a tészta, vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni 15 percet. Ezután a krémsajtot, amit ízlés szerint cukorral ízesítettünk, kenjük körbe a répatorta tetején és oldalán. A szép fehér máz vonzóvá teszi a finom desszertet.



- 6 közepes méretű sárgarépa
- 12 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- negyed teáskanál őrölt szegfűszeg, fahéj, szerecsendió
- fél teáskanál só
- 10 dkg cukor
- 2 dkg barna cukor
- 3 nagy tojás
- 6 dkg natúr joghurt
- 6 dkg olaj
- krémsajt

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!