Felverjük a tojást, lereszeljük a sajtot, kibontjuk a tejes dobozt. Az olajat/zsírt kicsit felmelegítjük, majd a lisztet folyamatos keverés mellett beletesszük. Enyhe barnás színű rántást készítünk. A kész rántást levesszük a tűzről, a tejet (kb. 5 dl-t) szintén keverés mellett beleöntjük, simára keverjük, majd visszatesszük a tűzre. A maradék tejet szükség szerint apránként adagoljuk, attól függ, milyen sűrű mártást szeretnénk. Közben a tojást is belekeverjük, szép sárga színt ad neki. Mikor besűrűsödött, és forrt, levesszük a tűzről.
Az összes zöldségfélét alaposan megmossuk, majd daraboljuk. A cukkinit kis kockákra vagy falatnyi darabokra vágjuk, a hagymát félbevágva, vékonyra szeleteljük, a fokhagymát és a snidlinget vékony karikákra vágjuk, a petrezselyemzöldet és a medvehagymát finomra metéljük. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd az összes zöldségfélét egyszerre beletesszük, és többször átkeverve puhára pároljuk. Eközben sóval, borssal, majorannával ízesítjük. Amikor a cukkini megpuhult, akkor felöntjük a főzőtejszínnel, és belekeverjük a mustárt és a majonézt.
Hozzávalók:
- 1 kg alma
- 2,5 dl fehérbor
- 1 dl húsleves
- 1 dl tejszín
- 1 evőkanál méz
- citromlé
- fahéj
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 2 ek finomliszt
- 5 dl tejszín
- só
- 1 kis üveges torma
- kevés cukor
- 1 ek citromlé
Hozzávalók:
- 1 burgonya
- 6 gerezd fokhagyma
- 4 tojássárgája
- 3 csésze olaj
- 2 tk. só
- 1 púpozott mokkáskanál törött fehérbors
Hozzávalók:
- 1 kis fej hagyma
- 1 dl fehérbor
- 1 dl vörösbor
- 1 dl húsleves
- 2 evõkanál vaj
- 3 evõkanál sûrített paradicsompüré
- 2 gerezd fokhagyma
- õrölt fehérbors
- só
Hozzávalók:
- 1 csomag kapor
- 2 evõkanál liszt
- 3 evõkanál vaj
- 2 dl húslé
- 2 dl tejszín
- fél citrom leve
- õrölt bors
- cukor
- só
Hozzávalók: fél liter joghurt, só, bors, egy citrom leve, 2 ek finomra vágott kapor.
Hozzávalók: 7 dkg mozzarella, 7 dkg trappista, 5 dkg gorgonzola, 2,5 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 2 dkg parmezán, bors.
Hozzávalók: 15 dkg ricotta, 10 paradicsom, 1 csokor bazsalikom, olívaolaj, só, bors.
Hozzávalók: fél liter joghurt, só, bors, egy citrom leve, 2 ek finomra vágott kapor.
Hozzávalók: füstölt fõtt csülök, zöldhagyma, fõtt tojás, frissen reszelt torma, ecetes torma, frissen õrölt feketebors.
Hozzávalók: 10 dkg majonéz, 0,5 dl száraz fehérbor, 1 dl tejföl, 1 kiskanál mustár, 1 kiskanál cukor, só.
Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 2 dl vörösbor, 1 szelet kenyér, fél húsleveskocka, 1 dl tejföl, 3 evõkanál olaj, késhegynyi õrölt fahéj, kevés mustár, 1 teáskanál bor- vagy gyümölcsecet, só és törött bors ízlés szerint, 1 csokor zöldpetrezselyem.
Hozzávalók: 3 fej vöröshagyma, 5 dkg zsír, 5 dkg liszt, 2 dl húsleves, 2 dl tejföl, törött bors, ízlés szerint só.
Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 4 dkg zsír, egy kevés vöröshagyma, 2 dkg liszt, 3 dl húsleves, 2-3 szem fehér bors, 1 evõkanál vágott zöldpetrezselyem, citrom vagy citrompótló, só ízlés szerint.
Hozzávalók: 2-3 maroknyi friss bazsalikomlevél, 10 dkg frissen reszelt parmezán sajt, 1-2 dl olívaolaj, 2 ek píniamag (mandulafenyõmag), 6 gerezd tisztított fokhagyma.
Hozzávalók: 3 gerezd fokhagyma, 2 szál újhagyma, 3 evõkanál cukor, 3 evõkanál borecet, 3 evõkanál ketchup, 3 evõkanál szójaszósz, 3 evõkanál narancslé, 3 evõkanál konyak, 4 kiskanál kukoricaliszt, 1 ízlés sz. csilipaprika.
Hozzávalók: 70 dkg ribiszke-kocsonya, 1-1 db narancs, citrom, 2 dl vörösbor, 0,5 dl borpárlat, 0,5 dkg Cayenne-i bors, 1 dkg angol mustár.
Hozzávalók: 4 darab körte, 1 darab citrom reszelt héja és leve, 2 darab szegfûszeg, 1 csipet fahéj, 1 csipet fehér bors, 2 dl száraz, fehér bor, 2 darab tojássárgája, 1.5 dl tejszín, 2 ek cukor, 1 ek liszt, csipet só.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!